Selecteer een pagina

Child’Space

In de eerste twee jaar van zijn leven legt het kind de basis voor zijn latere ontwikkeling. Het zijn de jaren waarin het kind zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt en zich alle basisbewegingen eigen maakt. Bewegingen die de basis vormen voor alle vaardigheden die op latere leeftijd worden geleerd. Kinderen leren later nooit meer zo snel en gemakkelijk, daarom is dit ook de belangrijkste periode om de ontwikkeling te ondersteunen.

Child’Space, een methode die is ontwikkeld door Dr. Chava Shelhav, reikt je speelse manieren aan om in contact met baby’s te zijn, waarmee je hen al vanaf de geboorte helpt om zichzelf en de wereld te leren kennen. Tijdens het contact wordt het kind door middel van aanraking, praten, oogcontact en beweging begeleid van basisbewegingen naar zelfstandig ontdekken in eigen tempo. Zo wordt het kind gestimuleerd zonder het te overprikkelen.

Child’Space gaat uit van unieke bewegingenreeksen, gebaseerd op de sensomotorische ontwikkeling van het kind. Tijdens het uitoefenen van deze reeksen ervaar je zelf hoe het kind bewegingen leert. In de praktijk worden de ouders actief bij het contact betrokken. Dit versterkt niet alleen de band tussen ouder en kind, maar eveneens hun rol in de ontwikkeling van het kind.

Voor wie is het programma bedoelt?

img_08331

Werk je veel met baby’s en jonge kinderen en wil je intenser betrokken zijn bij hun ontwikkeling? Dan is de opleiding tot Child’Space Practitioner wellicht iets voor jou. Child’Space leert je beter te voelen hoe het met de kinderen waarmee je werkt gaat. Je kunt ze een steuntje in de rug geven bij de ontwikkeling en je krijgt een betere binding met de kinderen. Leer om vol zelfvertrouwen met kinderen mee te groeien waardoor je ze een zetje kunt geven wanneer ze dat nodig hebben.

Een optimale start

Child’Space speelt optimaal in op de individuele behoefte van het kind. De sessies, individueel of groepsgericht, zijn afgestemd op de ontwikkelingsfase waarin het kind zich bevindt en je ziet het vaak ter plekke al een volgende stap maken. Als de ontwikkeling van het kind vroegtijdig ondersteund wordt, voelt het kind zich gezien in zijn behoeftes en zal het vol vertrouwen en vrijer experimenteren. De hele ontwikkeling verloopt daardoor gemakkelijker. Het kind stapt vol zelfvertrouwen rond in de wereld om hem heen. Door de geheel eigen aanpak en filosofie, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en op meer dan 40 jaar succesvolle toepassing, is Child’Space ook een enorm effectieve aanvulling op reeds bestaande therapieën voor kinderen met specifieke behoeftes.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding tot Child’Space Practitioner bestaat uit vijf segmenten bestaande uit elk tien cursusdagen. Het laatste van deze segmenten is in oktober 2019. De opleiding vindt plaats in Amsterdam. Het curriculum volgt de bewegingsontwikkeling van 0 tot 2 jaar, in praktische lessen, waarin de eigen bewegingservaring de basis is, ondersteund door demonstraties en thematische lezingen. De deelnemers passen de geleerde technieken toe op elkaar en oefenpoppen, maar werken ook – onder toezicht – met ouders en hun kinderen. Het curriculum wordt aangevuld met thuisstudiemateriaal, onder meer met de video’s van de demonstraties. Deelnemers communiceren tussen de segmenten in online met elkaar en de trainers.

Sluit je aan!

De International Child’Space Training Amsterdam start in oktober 2017 haar vierde opleiding tot Child’Space Practitioner. Meld je snel aan, er zijn nog maar 20 plaatsen! Wie de methode eerst wil leren kennen kan zich aanmelden voor een vrijblijvende introductieworkshop. Neem contact op met Tjitske de Boer op 030–2931298 of via mail@childspace.nl.

Download de flyer

This post is also available in: Engels